Tuesday, January 31, 2012

cinta lama

Dulu sekolah menengah gadis sunti macam kitew2 nie mesti sibuk dok admire sana sini.Aku jugak salah seorang gadis sunti yang gatai itu.Ya teringat team2 ak yang perangai sama gatai meqhela macam aku.Biasalah sekolah teknik.Perempuan tak ramai sangat.So makhluk macam kitorang nie mang teruja sebab jumpak ramai makhluk hensem gagah.Yawwww!

And antara banyak2 makhluk yang hensem gagah macam aoran aziz aku pilih seorang ja.Sebenarnya kan kan kan...aku jer yang meqhela dekat mamat keturunan syed nie.T_T..Seriously dowh..first time aku jumpak dia masa dia terpijak kasut aku masa registeration untuk sekolah teknik.(Ceittttt..tak strategic lansung).Terus bunga2 tulip tumbuh melata.Bunga2 sakura jatuh satu persatu atas kami berdua.Dunia tiba2 menjadi harum seperti kedai Lovely Lace(nyaman gitewww).lagu kuch kuch hotak eiyhh berkumandang sana sini.Tudung terlambai2 seperti Maya Karan atas ferry.Wahhhhhh!Cinta agung!

And tiba2 terdengar seperti suara seperti stepsister memanggil "adik..oooo..adik...mana surat tawaran"..eyh..apa kaitan surat tawaran dengan pencintaan kamI?.."adikkkk!..surat tawaran pelis!'..Ok tersedar dari lamunan.cepat2 dia angkat kaki dia dari kasut aku.and aku dengan gelabah cari surat tawaran sampai jatuh abes IC buruk aku.kakak pengawas pulak buat muka dengan makna "siap kaw orentation nanti"sob2.

And bermula dari satu aku keep on usya mamat syed tue.And my fren akan usik2 aku bila kami terserempak.And dia buat muka annoying!!Boooooooo!Ada aku heran.Ya memang aku heran.Sigh.And thanks God coz bagi kawan2 yang gila macam aku.Adibah Ghazai,Fazira Sharif.Pengawas SPBT.Dorang yang curi2 masuk bilik SPBT then amik alamat mamat syed.Hantaq kad raya besaq telinga gajah dekat syed.Memalukan!Siap tulis "kasut saya masih berlemoih"..yuckkkk!

And i still ingat lagi bila i duduk sebelah mamat syed nie dalam bus time balik kampung.(tak dak seat laen dah.terpaksa)Dia as usual,muka annoying.Then i ntah sumpahan keramat apa yang mak cik dewan makan letak dalam makanan dia sampai i terlena mampuihh.Then i sedar bila dengaq conductor bus cakap "Amboi romantic nya merpati berjoli".Glurppp.10 psang mata memandang kami.Maksudnya 20 bijik mata.Muka terus tukaq color hijau.Ok Great!!aku terlentok atas bahu dia.T_T(elehh..seronok leww tewww)

And now semua dah membesar dengan sempurna.Baru2 nie i tengah pilih buku dekat popular but suddenly mamat sebelah saya terjatuh buku yang dia tengah pilih.And dengan mulianya I pick buku tue then bagi mamat tue.Ok Heaven!Mamat syed tue!And dia kerut2 kening terus dia cakap..Awak yang saya pijak kaki tue kan?Banyak2 memory yang tue jugak kaw ingat.Terenyih aku dok tahan malu.Btw dia dengan girlfriend dia.:)

3 comments:

Anonymous said...

comel gler cerite.. hehe.. :)

LeEmoNiss said...

hehehe..trjumpa den I cant stop smiling bler tringat prangai unmatured dulu2..:)

AM said...

ija bulih buat novel. haha