Thursday, December 2, 2010

Bila rindu bertandang

maafkan saya blog atas segala kecurangan saya  trhadap you.bukan i xnak jumpa you but keadaan i yang x berapa nak stabil akibat final exam yang tertangguh..cuti mngejut..project yang datang seperti taufan katrina..melayan cinta hati and sekarang cinta hati i dah bertambah(jenngg..jenggg)...see..i tengok orang semua lari mengejut jumpa i kerna muka dah cengkung mata seperti panda gemuk(garnier pon xmampu nak menolong)..mesty orang ingat i seperti mayat hidup.

i terpaksa berus gigi cepat..cuci muka pon bahagian pipi jer.dahi xsempat dah.cuci baju x payah cakap laaa..washing machine menangis tanpa henti kowt.-_-.but satu benda jer yang masih constant..MAKAN!!!!
xpernah kurang.bertambah ada ler.:)

perasan tak mr.blog(blog i jantan ok) yang i jarang sangat tulis pasal family i.bukan xmo tulis tapi ramai sangat.banyak kerenah.and yang pasti semua nyer chumil..cuti baru2 nie i spent sepenuh masa melayan mummy,adik and my niece and nephew.ehhhh2..tiba2 rasa sebak pulak.tak rawk la camnie.

biler kat rumah i kemas rumah, adik i masak, and i makan.but biler adik kemas rumah, i masak,semua orang x mao makan.faham2 jer la rasa dier camner.but i xpernah amik hati.tiap2 hari i belajar masak dari adik sally.chef or turun darjat sikit sebagai bibik dapur kat rumah kami.

my niece and my nephew pulak sangt2 la 'baik' and 'bersopan santun'.sigh..time i nak release tensen nie la tiba2 dapat coll..'mak uda..ummi ajak balik kampung..fullstop..bye'..heart attack terus.bulih bayangkan dah perangai my nephew yang berjaya menewaskan bberapa orang nanny.duhhhhhh..tapi mereka sangt comel di hati i tau mr.blog..:)

and last but not least i miss summone yang post this on my wall

with all my
life I pray for someone like u...n I thank god that I ever finally
found u...wif all my life i pray sum1 like u n i hope dat u feel da
same way too..yess i pray dat u do love me too:)...

:)

Sunday, November 7, 2010

Kehibaan lari seperti usain bolt dari saya bila baca karangan nie:)

 i cant stop laugh

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.

Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.
Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.

Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di GentingHighlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu.

Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi. Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris.

Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.

Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

Saturday, November 6, 2010

I lOVE YOU JAYZUAN =_='

Trilionzzz thanzz to my junior yang kuruih lagi tinggi lampai dan mempunyai berat dengan saya tetapi masih nampak kurus berbanding dengan saya =_=' kerna telah menjodohkan memperkenalkan siapa mohd jayzuan kepada saya.

before aku start cerita siapakah jayzuan yang telah buat hati gadis kecil(kecil ker??) nie cair melebur meh aku melaporkan ramalan cuaca di bumi sintok.buat masa sekarang kelihatan beberapa student uum bergerak dengan bag troley yang besar gedang bersama muka excited kerna bulih balik ke rumah(ehhhh2..mereka bukan cuaca la).mesti beg troley dipenuhi baju yang dihimpun selama seminggu(busuk) .ouh..bumi sintok kelihatan chumil dan awan yang kelihatan suci dari kandungan hujan.For those yang seperti katak bawah tempurung and tak tau perkembangn semasa meh aku nak gitau..KEDAH,PERLIS sedang dilanda banjir.Student uum telah dibenarkan pulang ke rumah and exam ditangguh.Great!!!!

and aku masih disini tak berganjak keluar dari bumi uum kerna bus tak ada and sambil memegang Banner yang tertulis I LOVE UUM!!!!
Ya..nasib baik ada abang jayzuan menemani aku.dengan petikan gitar yang buat aku lupa seketika pasal masalh balik2 rumah nie.comon ija..kampung ko dalam kedah gak so jangan terlampau berangan sampai nak booking flight.ouh..memang tak bulih diterima akal.

abang jayzuan.gadis eletrik satu..yawwwww2x.sumpah.lagu nie mang buat hatiku yang tengah luluh and frust sebab x bulih balik rumah bergoyang kembali.

dulu memang pernah memasang impian untuk menulis lirik lagu indi tapi aku takut jadi lagu india so aku batalkan niat.namun..kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi(ehhh..tiba2.dah la tak ada kena mengena).aku amat suka dengar lagu indi2.lagu indi umpama luahan hati yang tak penuh ketulusan and tak bersimpul.suka cakap suka.benci cakap benci.yeahhh babeh.u are rock.yeahhyeahhhh.

hai jayzuan!!!kenal saya tak???kita yang selisih dekat london town tahun lepas:)
teringat lirik lagu dari malique..~senyum~..
 
Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

yang tak boleh tahan apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian..
cnfirm sengeh cam kerang busuk punya
:)

Monday, November 1, 2010

Tak perlu kata apa2.

  Orang suka cakap muka cik ija tak suka senyum.masam macam kasut getah.ouh.bila dengar lagu nie terus semangat nak senyum..comon babaeh.senyum sokmo.jadikan dunia ini di penuhi senyuman yang menawan.senyum even tak ada gigi.senyum even sedih.senyum even tak study lansung and esok final exam(memang mampus la ko).senyum even duit dalam purse ada RM1:)..senyum even baju tak kering akibat 2 hari hujan berturut.ouh..banyak lagi sebab yang boleh buat korang senyum.and sekarang saya tengah meneliti gambar graduasi kembara saya.muka seperti roti canai kena lenyet coz dok tahan senyum.kan orang dah cakap.SENYUM.



 gorjes smile:)

Senyum,senyum,senyum,senyum,senyum

Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Verse 1 (malique)
Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang #Chorus (najwa)

Verse 2
Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang #Chorus (najwa)


Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

lagu nie buat saya kenyih tak berenti.
ouh...seandai korang ada problem dengar lagu nie.mang cool balik.
yang dok tengah hawt dengan roomate di syorkan.T_T
jangan berhenti tersenyum.biar orang cakap kau gila.kau jawab balik.dapat pahala.senyum kan sedekah
:)

Wednesday, October 20, 2010

Tipulah kalau saya cakap saya tak rindu

Kadar menghupdate blog semakin tinggi walaupon kadar assingment yang belum siap masih tinggi.T_T.ya bagus.so blog saya dah tak bergaduh dengan facebook saya dah couse tak pueh hati asyik update facebook jer.Dont worryy blog.Saya sayang awak lebih dari bf saya.esok confirm break.(-____-)

Bukan nak bercerita blog yang bergaduh dengan fb.bukan2.

Okey.sapa yang pernah melalui zaman childhood story(cerita zaman kanak2).kalau siapa yang tak pernah korang masih dalam perut mummy korang sekarang.:)time cuti baru2 nie i bought a novel.Laskar Pelangi.mengisahkan zaman kecik2 yang penuh suka dan duka..ehhh2...tidak..suka and suka.zaman kecik2 tak ada duka.


This book remind me tentang childhood yang extravaganza best.Saya masih ingat and tak mungkin telupa ketika saya di sengat tebuan berpuluh2 ekor couse abang saya lastik sarang tebuan.weyhhhhh..sakit kowt.my mum suruh kitorang pergi halau kera tapi akibat extravaganza rajin kitorang nak halau tebuan sekali.yang hairan and pelik saya and kakak and banchik(jiran) y extravaganza hensem bulih ikut cakap abang yang suruh kitorang diam and jadi patung time tebuan serbu.tapi sayang nya..tebuan lebih cerdik dari kami.mang jadi bahan gelak tawa tebuan tue la kami semua.muka saya bengkak and mengembang seperti kembang semangkuk akibat gigitan tebuan.bila cerita balik ngan my bro kitorang gelak terkekeh.haihhhhhh..sedangkan ada peribahasa SARANG TEBUAN JANGAN DI JOLOK..masih tak faham2 lagi.

Saya juga tak pernah lupa time saya memancing dengan my fren dekat bendang tok rashid.Okey..memancing dan saya umpama adik beradik yang x bulih dipisahkan.hobi dari kecik sampai besaq gedang.memancing and memancing.time tengah syok mancing bawah pokok then sudden jer bunyi cam orang berbisik2 ...ssssttt..ssstttt...ssssttt..bila pandang atas pokok yang tinggi sejengkal dari kepala saya..OMG!!!!!!!!!!!!!!!..King cobra sebesar batang penyapu dok tersenyum perkenalan atas kepala kitorang.time nie lah bakat sebagai atlit and olahragawati sekolah digunakan.usain bolt pon kalah.Lari tak cukup tanah.urghhhhhhhhhhh..scary!

Ouh..yang part nie mesti my brader and my sister will smile if they read this.Dulu time musim buah riang..and saya yakin and cnfirm korang tak tau menda buah riang.sila google.ok...sambung..i,my bro, and my sis and ramai lagi fren2 yang belemuih cam kitorang tak akan mlepaskan peluang untuk panjat pokok riang tue.yang best nya pokok riang tumbuh tepi bendang so sambil bergayut cam mak yeh kat pokok kitorang bulih tengk ikan puyu,sepat,haruan,keli melompat2 dlam bendang.waaaaaaaaa..best2...then one day kitorang naik ramai2 atas pokok riang.lebih 10 orang gak la..sudden jer pokok riang x dapat menampung berat kami so...PRAPPPPPPPPPPPP...kebabooo..semua jatuh selambak dlam bendang.ikan terus kena heart attack tengok gajah jatuh pokok..(^-^)

See..tak ramai yang ada childhood story cam saya.hehehehe.budak2 sekarang lebih suka ngadap fb dari belajar tentang hukum2 alam.ouh.T_T.maybe diorang tak dapat rasa dah bau bendang camna.bau pokok samak.bau lumpur.best you all.

rindu nak main tuju kasut
rindu nak main tenteng sampai melecet kaki
rindu nak terjun kolam `rahsia`
rindu nak masuk hutan then buat pondok
rindu nak berkelah belakag rumah.
T_T
sedarlah diri wahai Siti Khodijah Md Ali.

Sunday, October 17, 2010

Siapalah saya untuk menyangkal ke"gorjesan" dan ke"henseman" kalian

 rambut sama hitam tapi jiwa korang sangat berbeza

wahai kesayangan saya..bertemu kita kembali..sebelum nie mak uda dah menulih dah pasal kalian tapi mak uda tak akan pernah jemu untuk menulih pasal kalian sekali lagi and berkali2.kalian yang sentiasa tahu2 jer mak uda miss you like crazy(rindu awak seperti nak gila).mak uda ingat lagi..mak uda col atok korang a.k.a my mum untuk bertanya kabar tapi x sangka k.yong(gadis berbaju hijau d bawah) y jawab.ouh.sempat juga dier habiskan kedit mak uda untuk tanya soklan y tak patut.soalanya seperti mak uda kenapa col.adakah duit dah habis???..T_T(seperti tahu)tapi tak per.suara yong buat mak uda sejuk hati.miss you lalink.ingat lagi kecik2 u cakap nak jadi pelakon and berlakon sebagai PONTIANAK!!!semoga tak tercapai!

muka2 yang mak uda mekup time raya.semua chumill kecuali nurin(yang pakai baju putih).trademark minah nie mari emo time raya.pelik.perangai cam ummi ko..*sigh.


   sekali lagi mencapap.tak per.sebab chumil.nanti blog mak uda jadi blog korang dah.
I LEBIU:)

Saturday, October 16, 2010

Haihhhhhh..sikit2 nak menangisT_T

Dari kecik sampai besar saya rasa saya masih di paksa dan terpaksa.Saya terpaksa mengikut semua kemahuan dari orang sekeliling saya.

Bermula dari sekolah rendah lagi saya telah dipaksa untuk mengambil exam PTS.Korang bulih bayangkan saya sahaja yang terpilih dari ratusan orang dalam sekolah untuk jawab exam PTS.Bayangkan empat orang pengawas peperiksaan menjaga saya seorang yang berumur 9 tahun and masih belum matang.Ouh..bayangkan betapa kening saya berkerut and terpressure sampai soalan 1 bahagi 2 pon saya kira sepuluh kali.Saya pon hairan and magic kenapa saya yang selalu ponteng sekolah,yang selalu tipu cikgu,yang selalu gadoh dengan laki,yang selalu pakai tudung senget and rambut terkeluar,yang  selalu kasut sekolah berwarna `perang` nie dipilih untuk jawab exam PTS.Kenapa bukan Fatimah yang kulit gebu and lemah lembut,kenapa bukan Fikhri yang 24hrs mengadap buku,kenapa bukan Hafizi yang sentiasa cntrol rambut pacak tue terpilih.haihhhhh..x adil.

Bila sekolah menengah pulak saya di paksa masuk kelas agama or lebih dikenali kelas budak baik.Tpi saya tak baik.Sekian Terima Kasih.Cuba berlakon baik walau amat susah dengan semua strangers dalam kelas yang sering pandang slack biler saya dapat jawab soalan ustazah.Dah la datang sekolah 2 minggu lewat.Ouh...and yang paling buat saya tertekan sangat bila tempat duduk saya diletakkan hujung class.Tanpa kawan disisi.Sperti budak pemalas.Semakin sedey hingga saya terpaksa give up and berpindah sekolah.Sekolah baru lagi menyeksa jiwa.They call my school  clon `Hendry Gurney`.Can u imagine that???
And teacher yang always..`gurls at the back answer my question..bla..bla..bla..`urghhhhhh...and sekali lagi..tukar sekolah lain..ASTECH..

Bila dapat result SPM and kunun nyer cerdik sikit dapat matrix Penang.Perasaan 50 and 50 mula datang.aku nak further study dalam engineering tapi my mum and my bro cakap.`tak mao2..(gaya datin Wannabe).Sekali lagi terpaksa.Belajar matrix yang buat 3/4 jiwa aku hilang.and seriously my neighbour kat matrix dimasukkan ke tempat rawatan orang sakit jiwa.Omg.And the first time in my life saya menangis kerna result exam.Menangis sampai muntah2.Sampai demam panas.And thanks to God kerna saya hanya masuk hospital biasa bukan hospital sakit jiwa.

 saya nak pergi tempat yang ada salji untuk sejukkan hati


ouh....and bila result matrix yang gila `kentang` maka tercampaklah aku kat bumi sintok.Decision Science???apa jadahnyer???pelik kan course aku.dah la pelik susah gaban pulak.T_T.sekali lagi terpaksa and dipaksa.Hingga sekarang masih terpaksa.Final year make me sick.Im dying slowly after presentation Forecasting pagi tadi.Bulihkan aku jawab kat lecterur `i dont have answer for your question`.GREAT`!!!!!!...


 bukan saya


actually aku tengah frust dengn forecastingT_T..balik jer class tanpa disedari telah menyenduk 3 senduk nasi yang penuh and makan tanpa bersalah(first time okey..aicehhhh)...sampai bilik pulak kucing yang chumill kencing dekat kasut.okey..takper.kucing kan(grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr)so jom tido sampai terlupa semua benda.

Thursday, October 7, 2010

Jangan tanya kenapa roomate,housemate, korang bunuh diri.

 1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

 Bekas2 roomate saya yang masih normal.Love u oll.muaxxxxxxxx


Thanzz to my super duper cute fren yang share benda comel nie

Wednesday, October 6, 2010

Dont worry2 kawan.Bahagia ada di mana2

Boleh tak kita balik saja dari kuliah yang skema ambil jajan and duduk depan tv sambil layan cerita Madagascar.Lupa sekejap masalah duniawi yang hari2 datang.Lupa sekejap cetita sedih2 about love.(bukan cerita love aku)Jawapan nya sudah tentu tidak kerana saya dah berumur 21 tahun..omg..21...omg..dah boleh kawen..omg x tau nak masak bubur kacang lagi..omg..baju kotor pon masih stil dok himpun....omg..yang paling sedih..boyfren tak ada lagi..T_T

okey dah..

Tak semua kau rencana kan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
Oh ini tidak adil tidak adil bagiku
Oh ini tidak adil untuk kau bertanya cintaku mencintaimu juga

Tidak adil tidak adil baginya....
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
Oh ini tidak adil tidak adil bagiku
Oh ini tidak adil untuk kau bertanya cintaku mencintaimu juga
Bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

Special for orang yang super duper frust..:)
 

Hey lelaki,Nie pesanan dari ayah aweks2 korang.Mesti baca ok!

Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian, Yg sengaja menakutkan, Bapak Kepada Gf ko.

Monday, October 4, 2010

Berjuta pacat bersama berjuta moment




Aicehhhhhh..tajuk buat orang berdebar2 jer.kalau nak kenal nie lah cek mek molek yang jarang senyum punya style.suka buat orang confius and amat bangga kalau tengok orang blur2 biler dengar dier cakap.ok stop2.jangan biarkan cik mek molek membebel lagi.

mari kita bercerita tentang moment berjuta pacat.seperti yang anda tahu,baru2 nie saya telah mengikuti kegiatan luar kampus di Hutan Amazon.(bajet kau artis orang nak tahu semua pasal kau and satu lagi yang over sampai hutan amazon tue pehal?)monolog dalaman yang agak biadap dan penuh dengan ketidakpuashatian terhadap saya.cisssss..

ok2.serius2.kening kena rapat2 coz nak cakap benda serius.Kitorang telah ditugaskan untuk memanjat gunung Jerai.Gunung jerai merupakan antara gunung yang tertinggi di Malaysia(sambil membelek buku geografi balik).So korang tak bulih pandang rendah kat aku yang telah berjaya menawan gunung jerai.

journey bermula dengan memanjat tangga kenari dengan bilangan anak tangganya 1400 lebih..namun begitu perasaan ingin menggolekkan diri dari tangga muncul di anak tangga 800 kerana teramat letih dan give up.namun semangat tok janggut yang berada dalam jiwa menyebabkan saya meneruskan perjalanan.




perjalanan di teruskan dengan di temani jutaan pacat.(yuckkkkkk).bagaikan tidak pernah menemui manusia pacat mengejar kami.bukan untuk minta autograf okey.saya telah menjadi imun setelah di gigit 4 ekor pacat.(tiba2 bulu roma menegak...eeeeeeeee)namun hidup perlu diteruskan.Go Baby Go.kelihatan juga beberapa ekor lutong memerhatikan kami dari celah daun2 kayu.mungkin dier ingat saudara dia dari hutan amazon datang beraya.

setelah penat jerih meredah hutan,memanjat bukit,menampar nyamuk,memijak pacak,..akhirnya perjalanan penuh ranjau y bermula pukul 10 pagi berakhir pada 4 petang.YEAYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!

ouh sebelum berakhirnya catatan sejarah cek mek molek nie..saya orang first y samapi kaki gunung dulu
:)

Tuesday, August 31, 2010

Adakah saya juga akan menjadi golongan yang lari itu???Ouh tuhan..

Assalamualaikum...

Wahai sahabat² seagama denganku…
Tolonglah ambil masa 3 minit untuk membaca note ini....
3 Minit je, tak lama pun.. Kalau lebih 3 minit tu bukan membaca la tu.. tapi mengeja.. ;-)

Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi..


Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...


Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....

Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah... tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "

"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"

Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:

"Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat"....

Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan berjemaah bersama....

Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda Fikirkanlah...

"Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul BERIMAN... "

"Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah.. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."

"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"

"Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai.. tak cukup masa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama Lawak kan???

Kenapa? gelak tu kan realiti.. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak????

Friday, August 27, 2010

Cepat sangat ayah pergi.T_T

Hampir sebelas tahun dah ayah pergi jauh2 dari semua anak2 ayah,jauh dari mak,jauh dari cucu2 ayah..and untuk pengetahuan ayah ini merupakan raya yang ke sebelas kalinya tanpa ayah.

Saya tak tahu kenapa sejak dua menjak nie saya rindu ayah.rindu yang sangat2.saya tulis notes dalam phone in mode standby yang cakap "JADILAH SEKUAT ARWAH AYAH,AND JADILAH SETABAH MAK"

kawan saya baca ayah,and dia tanya ija baik sangat ker dengan arwah ayah.ija diam.and sudden ija menangis.ija cakap sebab ija x rapat dengan arwah ayah,that why lah ija rindu ayah sangat2.T_T

saya ingat lagi ayah,ketika first time ayah kemalangan time umur saya 6 tahun.ayah mengalami gegaran di kepala.memori ayah tergangu.ayah ingat2 lupa.dan saat yang paling sedih dalam hidup saya ayah bila ayah lupa nama saya sorang jer.saya sedih sangat time tue.tapi saya tahu,ayah lagi sedih,lagi tersiksa..ayah berusaha sepenuh hati untuk pulih dan ingat nama saya balik.

ayah beruntung ada isteri seperti mak.wanita yang sangat tabah.dia yang besarkan kami 11 beradik bila ayah sakit.dia yang jaga ayah dengan penuh kesabaran.tak pernah sekali pon mak mengeluh ayah.dia yang besarkan saya sampai saya masuk u.Dia yang mencari rawatan sehingga ayah sembuh.

Tapi ayah,Allah sayang ayah lebih dari kami sayang ayah.Tangal 21 Feb, merubah segalanya.Actually ayah,tarikh tue tarikh besday abang(chin),anak kesayangan ayah.Ayah kemalangan lagi tapi nie kemalangan yang terakhir untuk ayah.Bila mak call dari hospital and mulut jiran berbunyi Innalilah,saya terjelepuk ayah.saya pengsan.Tapi ayah,anak kesayangan ayah la yang paling terkesan, chin.Dia memberontak selpas ayah pergi.maybe dia terkejut sebab ayah pergi cepat sangat.

Setiap kali aidilfitri kami semua tak pernah lupa jenguk ayah.Cucu2 ayah pon dah besar2.dah tau baca al`fatihah untuk atuk diorang.Saya selalu doakan ayah bahagia disana.Semoga roh ayah di cucuri rahmatnya.Amin.

Monday, August 16, 2010

Time Lelaki Pulak Kena Puji.

Lelaki juga boleh menjadi seseorang yg begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin). Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yg tinggi.

Malah lelaki boleh menyukai wanita yg mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yg boleh dibualkan atau dikongsi bersama. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yg dirasakan oleh seorang wanita.Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya utk menambat hati wanita...

Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dgn situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama! Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita. Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
Kebanyakan lelaki yg nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys! (how true) Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini.Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!


ciplak dengan jayanya dari nelayan laut

Saturday, August 14, 2010

Status2 binatang kalau diorang ada facebook(*_*)

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...
Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..
Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!
Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...
Cicak : isteriku tersepit pintu
Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."
Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...
Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa
Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...
Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!
Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?
katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..
ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..
Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.
Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.
Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi
Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2
Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles
Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!
Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.
Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah
Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.
Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.
Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut
kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..
lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....
itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....
Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.
Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok
Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(
Ikan Sepat: Terkenang j ira n sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah
Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.
Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?
Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?

Friday, August 13, 2010

OMG!!!!!BMW offered Aku Kerja!!!!!

Mengharapkan orang berkorban untuk kita.memang tak lahhh!!!masa kecik2 comel bulat dan putih dulu(masa kecik jer comel) i always think yang kita tak perlu berkorban kerana kadang2 pengobanan kita akn di buang ke dalam tong sampah ataupon di beri makan kucing jer(ehh2..boleh pulak aku samakan pengorbanan dengan sisa makanan).Tetapi tahukah anda??? (aisehhh..seperti lecterur sejarah india)actually berkorban memang tak rugi babe lebih2 lagi bulan puasa nie.

Meh saya nak melipur lara kan anda mengapa saya cakap berkorban tak rugi sikit pon!!!

Saya berkorban masa main anak patung facebooking saya untuk bekerja di koperasi UUM.saya bekerja okey!!!!bukan sebab saya tak ada duit nak beli baju raya(tapi memang x da pon) tapi saya inginkan pengalaman baru.sebut pasal facebooking nie memang faveret saya.suka giler.but saya korbankan n pergi bekerja.

 Yang pink and bermata kuyu buat hati saya gundah gulana.Sedap ok hug dia.MUahhhh2xxx

and bila dah bekerja saya rasa tak rugi sikit pon.staff yang super duper spoting.plus hensem and cantik2 molek.and saya bekerja dengan barang2 yang comel and gebu seperti saya ketika kecil2 dulu.orang cakap,kalau kita selalu bersama benda comel nanti kita pon akan comel.okehh!!!orang cakap.saya tak cakap.

saya bekerja dengan si hensem nie hari2.hye hensem,ada orang mengorat awak tak harinie???


Saya berkorban kaki saya untuk pacat bila pergi program KLK(Kegiatan Luar Kampus).Semua orang cakap Say No To Cari Kayu Api.tapi yang peliknya saya sorang jer yang say yes(hampehh!!!..ingatkn semua orang bersemangt nak cari kayu api..aku sorang jer tersilap say yes).tapi mari kta tengk hasil pengorbanan saya:


Mana ada orang yang seterer saya nak masak telur dalam ubi sampai jadi cun and sedap macam nie(ehhh2..air liur menitik atas lappy)kitorang masak nie tanpa periuk and belanga seperti ketuk2 ramadhan okeh.nak resepi sepuluh ringgit.Telur rebus pon tak guna air okey.Cuba renung2kan cara2 nya!!!(yang nie macam lecterur saing islamic la plak)

Saya juga berkorban masa cuti sem saya and time tido pagi(paling marah kalo orang kaco tido pagI) untuk menjadi fasi time orentasi.aduhhhhh..berat mata memandang berat lagi badan saya!!!(^_^'')
tapi pengorbanan saya di balas cash dengan adik2 junior yang super duper spoting,cun,hensem,lawa,genius,kuat makan..ok dah(petang nie belanja kak ija ABC yang paling sedap di dunia)

kinda blur tapi nak JERIT DI SINI..KORANG MEMANG SUPERB!!!!!
bang2 bom meletop!!!!
opocottt meletop.(yiell kami)

CORRECTION:Title tersilap tulis.Sebenarnyer *berkorban apa saja*
(teruk betul anak dara mak som)(*-*``)

Sunday, August 8, 2010

Tak Pernah Sekali Pon Saya Berpaling.

SAYA TAK AKAN BERPALING KE BELAKANG IF SAYA DAH BUAT KEPUTUSAN.SAYA TAK AKAN SALAHKAN ORANG DENGAN KEPUTUSAN YANG SAYA BUAT.DAN SAYA TAK PERNAH BENCI ORANG YANG SERING MENYALAHKAN SAYA DENGAN KEPUTUSAN YANG SAYA BUAT.


DAN JIKA SAYA MEMILIH AWAK,AWAK AND AWAK SAYA SUDAH NEKAD,TEKAD AND BULATKAN HATI.
(hati saya still bentuk love yang comel)
Terima kasih Ya Allah kerana sentiasa ada ketika saya susah sedangkan saya sering melupakan Mu ketika saya senang.Terima kasih Ya Allah kerana semakin jauh aku dari Mu semakin dekat Kau menghampiriku.

Monday, August 2, 2010

Semangat Rachel Corrie Dalam Jiwa

I’m here for other children.
I’m here because I care.
I’m here because children everywhere are suffering and because forty thousand people die each day from hunger.
I’m here because those people are mostly children.
We have got to understand that the poor are all around us and we are ignoring them.
We have got to understand that these deaths are preventable.
We have got to understand that people in third world countries think and care and smile and cry just like us.
We have got to understand that they dream our dreams and we dream theirs.
We have got to understand that they are us. We are them.
My dream is to stop hunger by the year 2000.
My dream is to give the poor a chance.
My dream is to save the 40,000 people who die each day.
My dream can and will come true if we all look into the future and see the light that shines there.
If we ignore hunger, that light will go out.
If we all help and work together, it will grow and burn free with the potential of tomorrow

by rachel corrie_1990

seorang gadis comel dari washington yang terkorban ketika berjuang mempertahankan bumi palestin
rest in peace dear.your spirit never stop!!!!! 

Friday, July 30, 2010

Maaf Andai Saya Terlupa Janji Saya

Bila kecik2 and comel mak selalu ajar,bila berjanji mesti tepati.Tapi bila besar nak juga jadi degil and ketegaq.selalu lupa janji.nak kata tua masih muda dan belum ada anak lagi and yang pasti belum kahwin lagi.

Bila saya sedar,saya tahu saya dah banyak lupa janji,

saya janji nak beli kak yong baju muslimah yang cantik dan muat untuk yong pakai,tapi bila yong excited nak paki baju tue, baju tue hanya mampu melepasi  dada yong jer.sory yong.mak uda lupa janji dengan yong.

saya janji tak mahu ponteng kuliah sem nie,tapii saya dengan jayanya telah ponteng beberapa kuliah tanpa rasa bersalah.and berasa bangga jalan depan junior yang terkejar2 untuk dapatkan bas ke kelas.(dalam hati:rasakan macam mana aku kena pijak kaki tiap2 hari dengan somalia couse berusaha berebut nak ke kelas

saya lupa janji dengan diri saya.janji untuk tidak makan mengikut nafsu.tapi saya makan seperti makhluk yang baru mengenali makanan.pagi nasi lemak,pkul 10 kuih,tengahari nasi campur RM3.petang laicikang,malam mee goreng,tengahmalam burger,...nak tidur sempat lagi makan kacang2 and asam(patutlah dungu).maafkan saya wahai diri kerana lupa janji saya

dan yang paling penting,janji saya dengan Tuhan.saya dah berjanji sejak saya di hembuskan roh ke dalam badan saya lagi,saya berjanji untuk melakukan kebaikan tetapi sebaliknya.saya cemari janji saya dengan mengikut nafsu serta akal yang kadang2 di rajai syaitan.hanya Kau yang mampu mengampunkan saya Tuhan.T_T.Astaghfirullahalazim.

                   Kucing yang lupa diri:Wahai budak gemuk,cepat kembali kepada janji2 kau

Thursday, July 29, 2010

Anak di dera sebab nak pakai tudung(ishhh23x)

Aku mengeliat sepuas puasnya. Nasib baik takder siapa nampak cara aku mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu.

Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terus berlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk giler. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat sangat.

Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar.

Aku bangun capai tuala, masuk bilek mandi.

Lepas mandi, aku belek belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis habisan kalau bapa aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!

Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapa balik awal ni???

Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!

Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku kata, ""Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!"

Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar! Panggggggggggggggggggg. Bapa aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa.

"Aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak...."

Pangggggggggggggggggggg....! Aku labuh pelempang ke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap.

"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh "Razali", tup tup lekat jadi ZAZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!".

Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak. ^_^

Wednesday, July 28, 2010

Burung Unta!!!!!!!! Bawa Saya Terbang Jauh2

Saya silap.burungunta x boleh terbang.burung unta boleh lari jer.minta maaf tuan badan.saya, memperkecikan kebolehan kamu.saya semakin busy sampai masa untuk tido pon saya korbankan,masa untuk makan tidak pernah saya korbankan.bagus!!!jika mumy saya tengok anak dia yang gemuk nie rajin mesty dia pengsan.apa makhluk dalam hutan(uum) telah ragging dia sampai dia rajin .mummy,,,anak mak sorang nie semakin letih,letih dengan sikap orang.letih dengan baju yang hari2 basuh tapi masih banyak yang kotor.pelik(-'-')
letih dengan duit yang keluar mengalir seperti air sungai sedim yang tak tercemar.takmacam sungai klang.eehhh2..sempat lagi mengata

 photo nie menunjukkan gaya saya sepertidatin sabariah nak pergi majlis perjumpaan veteran2 seniman.(T_T)
maaf yer kawan2 yang saya sayang,saya tak banyak masa dengan korang sekarang untuk bercerita tentang future husband,tentang imam muda bakol calon suami kiter,tentang si polan nue berdating dengan si toyol nie,
tentang buku2,eh..nie bukan feveret kita,tentang yang masing2 tai nak kawen cepat,saya kawen dulu ok!!
maaf sangt2.jika saya bersembang sekarang dengan korang sekarang mesty saya dah ketinggalan seperti budak baru belajar nak buat account friendster.(sikit poyo di sini)
 wahai burung unta,lama sudah xmelawat kamu d sedney,apa kabar???(syedney kunun,hey gemuk,ini hanya lah d perlis)T_T
 saya sekarang mungkin takboleh nak bersenang hati seperti orang kenyang dalam photo di atas kerna terlampau buzy.
burung unta:tuan puteri nak pergi mana]

puteri gemuk:puteri nak pergi mega sale(*_*)
burung unta:maaf tuan puteri,hamba allergic dengan sale2 nie.apa kata, hamba bawa tuan puteri pergi pusat sukan uum.hamba dengar tuan puteri banyak kerja di sana

puteri gemuk:siap ko,aku buat masak burung unta masak sambal pedas!!!!!!11

Monday, July 26, 2010

Mari Picit Ramai-Ramai

Dulu dekat rumah bila balik kampung, mak akan panggil saya yang bertubuh gemuk nie untuk picit2 belakang mak.dia cakap saya picit sedap coz isi banyak dekat jari saya,so boleh picit kuat2(kan saya dah cakap,diskriminasi terhadap orang gemuk).yang tak seronoknya bila saya on jer tv mak akan panggil picit belakang dia.seperti persamaan matematik (budak gemuk on tv + landing = mak panggil picit belakang)..
so saya agak jahat,akan letak minyak panas banyak sikit,and mak akan cakap,

'eh kenapa panas nie,dah lah"

nie lah ayat yang saya nanty2kan mummy.sory mak.tak buat dah.skarang kan mak dah ada cucu.kebetulan pula dapat cucu gemuk gedempol macam saya.siap la korang.(*_*)

tapi saya tak nak cakap pasal picit2 maK nie.saya nak cakap mari picit pipi baby nie


 ouh my gucci!!!!kenapa awak gemuksihatgebucomel.mak awak bagi makan apa yer sampai comel cam nie.kalu saya jumpa awak saya akan amik awak berkeja dengan mak saya.sebagai tukang urut.gila vaviii comel sangat.perut awak buncit seperti owner blog nie.tapi awak buncit yang comel.x payah pakai bekung tau.
 kecik2 dah pandai senyum depan camera.besar2 nak jadi AMERICAN NEXT TOP MODEL ea?awak kurus sikit dari baby d atas namun kecomelan korang berdua sama level.come to mama babeh..muahhxxhhh..
saya pon hairan.adakah awak guno lotion yang sama dengan saya time saya kecik2 dulu.kenapa saya seperti berlawanan dengan awak.T_T
alolololololo.lawanya baju.selawa orang nya.bila saya tengok awak misi saya terus berubah.saya nak cari husband mat salleh.tapi nak la plak mat saleh tue kat saya.pikir sepuluh kali kalau saya propose dia.

saya memang suka tengok baby.tak kisah cina,india,melayu,melanau,orang putih,orang asli.saya suka.for me baby adalh semuanya putih dan menyenangkan.baby ada satu bau yang buat kita rasa tenang bila kita kiss .tak cam kita yang dah tua bangka nie.bau segala2 macam.(*_*)

sumber photo:uncle google

Monday, July 19, 2010

Surat Untuk Cinta Hati Saya,Baik2 Ya Sayang

Dikesempatan syaaban yang mulia ini saya ingin meminta ampun dan maaf kepada cinta2 hati saya kerana tidak sempat saya nak call serta membalas mesej korang.(perempuan gatai)..(-__-').Saya cuba untuk melapangkan diri untuk korang semua dengan mengambil class yang bermulanya pukul lapan lagi dan berebut2 untuk menaiki bus ke class.Bila berebut saya rasa seperti sorang yang berusaha untuk belajar dan berjuang dengan pen(porahhhh).tapi walaupon saya mengambil class pagi, dan habis awal tetapi seruan bantal amat lah kuat hingga tak terlawan oleh akal saya.(*__*)

 Cinta hati saya yang pertama:yang berada di depan,yang belakang hanyalah backdrop.nurin batrisyia..hai cinta hati,kamu lah yang orang cakap muka seiras dengan saya dan menyebabkan orang pikir saya sudah tua dan mempunyai anak.nurin ingat tak time kecik2 mak uda(eh2..reveal la plak status guwe) yang menyusukan menjaga kamu.bila kamu lapar mak uda lenyetkan kentang 3 biji dan bagi kamu makan supaya gemuk seperti mak uda.minta maaf ya.
 Cinta Hati Kedua:syahmi sayang..kadang2 menjadi kesayangn atuk.kadang menjadi kegeraman atuk.slogan kamu "BUAT APA BALIK RUMAH ATUK KALAU X MAKAN NASI".sekarang kamu dah gemuk kan.tue laaaa..mak uda dah cakap diet sikit tapi kamu ikut cakap ummi kamu.ishh2.nie photo zaman muda2, so masih slim.kadang mak uda rasa seperti mendapat heart attack bila menjaga kamu.tapi tak pa,kamu dah menebus kesalahan kamu dengan mak uda kerana telah menggigit bontot mak cik kamu yang suka gado dengan mak uda.
 yang berbaju belang2:si nabil aka angah.kesayangan ummi and atuk kerana selalu mendengar kata.bila mak uda cakap."angah mandi!!!!!!"tanpa berfikir panjang kamu terus mandi even kamu dah mandi 4 kali dah.orang yang menyuruh mandi tue belum sekali lagi pon mengenal air untuk hari tue.tapi mak uda nak tegur sikit,jangan berdiri depan tv ketika menonton tv.kerana masalah utamanya ialah mak uda kat belakang kamu x nampak tv tue,second merosakkan mata kamu.

yang berbaju pink.syarmina anak ayah.syarmina yang cerdik pandai even tak belajar di tadika lagi.syarmina dah nak start baca quran dah even baru umur 6 tahun.syarmina selalu faham penderitaan ummi, hingga kadang2 mak uda menangis bila syarmina berdoa supaya ummi syarmina sembuh.i love u sayang.muahhhxxxx.

yang paling kanan sekali.syahirah anak ummi.syahirah kakak syarmina.kakak yang penuh tanggungjawab.sangat rajin bantu ummi goreng telur walaupon kadang2 telur kuning terus menjadi warna hitam(T_T).mak uda nak promote syahirah untuk jadi duta susu otak cerdas kerana syahirah seperti budak2 dalam iklan susu yang cepat2 angkat tangan nak jawab bila cikgu tanya.
yang menunjukkan PEACE NO WAR.uzma aka kak long.muka yong chinese look.dulu yong kecik2 sumer orang suka yong couse mulut yong yang tak berenti bercakap.hidung yong kemek cam mak uda tapi yong comel.(pandailah korang tafsirkan ayat tadi)ehe.yong ada lesung pipit dalam sangat.yong pernah cakap dekat mak uda yang yong nak jadi pontianak bila besar nanti.ishh2.jangan.biar maya karin sorang sudah yang jadi pontianak.

sekian saja surat mak uda untuk korang.terimalah salam peluk cium mak uda dari jauh dalam hutan(UUM).sebelum itu terimalah serangkap pantun dari mak uda

pecah kaca
pecah tong.
lepas baca 
harap gantong.

bye semua.wassalam.

Thursday, July 15, 2010

Boleh Tak Awak Sempurnakan Hidup Saya..

Dulu time i kecik2 montel dan bulat i selalu berangan bagaimana rupa putera idaman saya.adakah berdada bidang, tinggi melebihi 170cm, sukakan kucing, pandai buat lawak..ehhh2.pelik jugak ea saya boleh berfikir cam nie time kecik2 dulu.nie mesti akibat tunjuk ajar kakak saya yang kurus dan x montel macam saya.

Tapi bila umur saya dah 21 tahun kan,saya tak jumpa lagi putera idaman yang saya berangan time kecik2 dulu.Nie rahsia tau.jangan bawa mulut dekat orang lain.Mak saya pon tak tahu yang anak dara dier nie sedang sunyi seperti bilk mayat.tsk..tsk..tsk..(sedut hingus dalam2)

Orang cakap sebab saya jual mahal.ouh tidak.bukan saya jual mahal..orang laki yang jual mahal sama saya.tsktsk.sabar ya budak gemuk..

                                                                          comel kan

Pernah korang terfikir tak(seperti segment INGIN TAHU) korang akan jumpa pasangan korang yang saling melengkapi seperti COFFEE MATE AND COFFEE???kalau tak pasti lagi seperti saya,cepat2 join contest nie.senang seperti makan kacang and kulit dia baling2 ja atas lantai.

kalau nak masuk contest nie kena tengok tv dulu.korang mesti tengok dah kan iklan yang pasal guy yang berdada bidang tue mengorat gadis gemuk dalam Percintaan Coffee mate.sweet kan.comel jer.
see.moral of the story(sambil tangan ditunjukkan gaya satu malaysia) jadi lah pasangan yang saling melengkapi seperti coffe mate n coffee.coffee mate yang berwarna cream akan menutupi kegelapan coffee yang black.seperti lelaki bidang yang menutupi kekurangan pada si gadis gemuk.alololo..sweet kowt.(-__-')

Sunday, July 11, 2010

Kucing poN dah pandai curi seluar dalam wanita

SOUTHAMPTON: Pemilik seekor kucing di sini membuat laporan polis ke atas haiwan peliharaannya itu selepas menyedari ia mencuri seluar dalam dan sarung kaki jiran.

Peter Weismantel dalam laporannya berkata, kucing yang diberi nama Oscar itu akan kembali ke rumahnya di Southampton bersama sarung kaki dan seluar dalam sebagai ‘hadiah’ kepadanya, setiap hari.
Weismantel berkata, Oscar membawa pulang 10 helai seluar dalam setiap hari termasuk seluar dalam kanak-kanak dan pakaian dalam yang seksi. – Sumber dari BERITA HARIAN



                                         Kalau saya jumpa kitty nie.saya nak peluk dia seumur hidup

Ouh my kitty!!!!!i wonder..siapakah yang mengajar kamu jadi begitu.adakah kucing mak som a.k.a my mum juga begitu.tak kan.kucing my mum hanya pelik kerana suka makan durian.bayangkanlah..apabila saya meletak WHISKAS and DURIAN.Dia akan menjeling ke arah whiskas sambil mmencuci mulut dan berkata..HALOOOO!!!!!NOT MY TASTE OK.Tapi kalau durian dia sanggup menangis menyembah kaki saya untuk makan.Kucing pelik mak som juga suka makan strawbery,betik,cempedak,timun..keturunan vegeterian mana pon saya tak tau.

Saturday, July 10, 2010

Ada hadith yer pasal sanggul tingi2.(emel from my fren)

It's a trend nowadays that many muslim Malaysian women are into the new hijab wearing i.e. wearing a shawl-like syrian style hijab. I posted on my Fb status recently stating that I too, would want to wear the syrian women hijab style with high bun but unfortunately my hair is short thus cannot tie or do a bun at all.I also received few suggestions to buy fake buns online or at Arzu, KLCC.

I used to study in an arabic-medium school and had learned that when you wear tudung, you're not supposed to show any indication that your hair is long by tying your hair really high/do a bun until men can notice the presence of your long hair eventhough you wear your cover/hijab. That defeats the purpose of wearing a hijab.However, I can't remember the hukum whether it's haram or harus or makruh.

Being curious, I googled about this sanggul arab issue and found the hadith related:

Quote::
“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Rasulullah s.a.w bersabda:

Quote::
“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”

–hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

I would say that I was tempted at first as I saw some women/celebraties/tv presenters looked really pretty wearing the syrian style hijab with high sanggul/bun. Sometimes, bila nak cantik, manusia selalu lupa pada hukum walaupon dah belajar.I am one of them. Bila nak buat benda jahat, laju je.
Anyway, in wearing hijab,niat perlukah menghalalkan cara? I dare not jatuhkan hukum or say that it is haram wearing the fake sanggul arab.However,at the moment, I'll just forget about buying the sanggul arab thingy.

note:

Dear readers,

The article above is not written by me. what i did is just copy and paste from my email, someone sent this to me. So I guess many people don't know about this hadith right... then i make a move to share this article with u, for your all concern. Like people say... yes... sharing is caring.

pesanan Rasullah SAW... sampaikan lah hadithku walaupun dengan hanya sebaris ayat....

sincerely

si gadis

Wednesday, June 30, 2010

KAU MASIH CANTIK SEPERTI DULU....

Ingat..tajuk haruslah memainkan peranan yang penting,so..seperti biasa tajuk adalah unsur pemujian diri sendiri.
Baru2 nie i jumpa fren lama i..fren yang memang lama.dan muka dia pon cam orang lama.(--_--).Dia cakap gadis lenglui ni tak pernah berubah.dari kecik sampai lah besar.Lenglui nie yang suka gelak besar and makan tanpa mengunyah.lenglui nie juga still seperti dulu yang tak suka iron baju and dengan rela hati memakai baju yang kedutnya seperti baju yang di kunyah lembu betina yang kempunan akibat bunting.

fren i memang suka bercerita tentang diri i zaman  i hot and gebu dulu kala.dia remind i pasal i nangis nak balik kampung dari hostel couse duit hilang.i dah penat cari.abis satu alamari dah geledah.last2 i geledah badan i plak and tutttttttttttttttttttttttttt..duit dapat di kesan dikawasan tekanan tinggi.oouh my god..toyol jantan mana yang sorok duit i dalam coli anak baju i.diorang cakap i hot sampai toyol pon insaf and jatuh cinta dengan i. 

                                                        perangai kita semua cam garfield nie

hey fren yang tua2..korang ingat tak time kita ada latihan kebakaran.gank kita semua hangus couse korang lantik aku jadi ketua dorm.padan muka korang.saper berani mati sangt.kena sembur dengan air pili bomba.totally shit.senio yang bajet hot n gebu cam kita selalu nak cari salah kita.haihhhhhhhhhhhhhhhhhh..dorm kita lah yang selalu dapat ANUGERAH BILIK TERHODOH.sob2..kesian korang ea dapt ketua dorm cam aku.tapi kita bahagiakan even selalu nmpak tikus lari sana sini.sawang sampai dh nak bersambung dengan hidung. cicak tak payah cakap laaaaa..siap buat party lagi dalam dorm kita.tapi dorm yang buruk tue la yang buat kita bahagia..

Untuk fren yang old2 tue..fyi..i tak pernah berubah.i always be myself.and tak mungkin berubah kerna sifat i yang begitulah buat korang jatuh cinta dengan i.

Monday, June 28, 2010

PERIOD!!!!!!!TAK BERERTI KITA DAH CUKUP MATANG

                                                                  sakit babe period

Masih ingat lagi ketika 1st time period,terharu bercampur seronok(ehh2..seperti menang anugerah la plak).seronok sebab dah dapat bukti aku memang perempuan melayu terakhir sejati.bila dah period tiba rasa cam boleh bangga dengan kawan2 yang belum period lagi.kununnya matang sangt.haihhhhhh.matang la sangat bila makan pon stil lap mulut dengan lengan baju.matang la sangat  bila stil main lompat2 tikus.haihhhh..anak dara saper laa perangai cam nie

saya bukan nak bercerita pasal period2 nie.saya nak bercerita tentang diri saya yang cuba belajar mematangkan diri di Selangor.macam x der tempat lain jer nak matangkan diri.cuti sem saya keja waitress kat restaurant abang saya.

saya belajar mengenali perangai orang yang kalu tengk kerut di dahi memang kita cakap dia dah matang.tapi ade ker patut dia panggil gadis cantik nie OITTTTTTTTT..hey orang tua.basikal buruk belakang rumah saya pon ader nama ok.jenama CHENG HONG.i pon x faham.haihhhhhhhhhhhhhh.saya yang bermulut jahat seperti itik nie pon x pernah panggil orang oiiiiii.

ada yang bajet kaya sikit panggil saya bodoh.wtf.saya mb x ludah dalam teh trik kamu untuk menjadikannya buih lebih banyak.tapi tuhan tu maha adil.what you give you get back.just wit and see.

see.bila kita keluar and belajar kenal perangai manusia..macam2 kita jumpa.tapi orang selangor nie kadang2 perangai pelik sikit ea.nasib baik ader juga mamat y muka cam faizal tahir jatuh hati dengan saya.ngeh23x.kalu ada jodoh kita jumpa lagi yea..saya bukan sombong laaa.just jual mahal sikit.hehehehe

Tuesday, May 4, 2010

WELCOME TO NEW WORLD..YOU ARE HIV POSITIVE


Ya Allah..Ouh Ya Tuhan.Dugaan berat beginikah yang kau beri kepada hambanya.

mesti ayat nie yang terkeluar dari mulut seorang gadis apabila dia tercucuk jarum drug addict yang positif HIV yang sengaja di letakkan di atas kerusi panggung wayang.bersama jarum tersebut terselit nota..*WELCOME TO THE NEW WORLD,YOU ARE POSITIVE HIV RIGHT NOW*

Apabila di bawa untuk ujian doktor.memang disahkan bahawa gadis tersebut telah dijangkiti kuman HIV.hancur remuk hati gadis tersebut.macam mana la kalau aku di tempat dia.

So..hati2 time nak duduk atas kerusi wayang.make sure check sampai habis dulu.biar la orang nak marah korang dok tonggek2 pon.kita tak tahu satu hari nasib tak menyebelahi kita.

SEMOGA SI GADIS TABAH MENJALANI HIDUP.

Monday, May 3, 2010

JATUH CINTA LAGI!!!




Mesti ada yang tengah kenyeh cam kucing gatai lepas baca benda nie.yang saya tak faham kenapa no satu mesti di bawah.jom layan jer la.malas banyak2 cakap nie.lagipun tangan saya tak der energy harinie.injured terkena shave coz bangun tido dalam keadaan mamai and terpegang pisau cukur yang amat tajam.darah melimpah seperti sos cili tumpah melanda.(hyperbola2)


UNDER 18 ZAMAN HOT!!!

HOT2.bkan hot yang panas cam tomyam siam tue.hot yang bila semua orang asyik nak jadikan kita sebagai bahan cerita dioarang.

Saper yang pernah melalui zaman under 18.Yang umur 19 n ke atas mesti pernah kan.yang umur 16 jangan nak mengaku plak ea yang korang pernah lalu zaman hot.zaman hot i kan time i umur 18.lepas SPM.time nie i keja dekat sepang.waitress...perghhh.mang market la time tue.

but i bukan nak cakap pasal diri i.i nak cakap pasal mamat yang time zaman market i.time i keja dulu i sorang jer gurl.terhegeh2 la buat keja.i membayangkan diri i seperti gurl dalam cerita coffe prince.(gedebuk sekali baru tau)

time i keja tue kan,ada sorang guy nie nama hafis.buat part time kat situ juga.hensem.muka ala2 danny x-factor.i tak tahu kenapa dia seperti tak suka giler2 dekat saya.guy yang lain treat saya macam puteri tapi dia treat saya macam kuli.dia suka marah2 saya.bila berjalan jangan berani2 nak berlanggar dengan dia.memang kena sound setepek kat muka la.

bila kat bhagian kitchen dia selalu buli saya.kami cakap tanpa memandang muka.dia tengok kiri saya tengok kanan akbat degree kebencian saya yang tinggi terhadapnya.tapi prince lain kat restaurant tue suka usik saya dengan mamat smbong melangut tue.saya marah ok.diorang cakap saya jer yang tak tahu sumthing.amatlah marah dengan manusia yang berperangai sepeti hot dog nie.

time besday saya ada guy bagi kek besar ouhhhh.malu2.blushing.aku pon tak faham naper orang kat situ cam senang jer dengan saya.maybe muka sya yang berlemuih dan innocent tanpa secubit bedak pon.hafis jer yang tak celebrate.dia buat tak tahu jer.

saya dapat tawaran matrix.so kena balik cepat2.but hafis jer yang tak wish gudbye.orang lain sibuk bagi hadiah.then time matrix saya dapat call.

nahhh.dari hafis yang perangai hot dog tue.DIA CAKAP DIA SUKA SAYA.dunia terbalik ok.omg.kenapa kau ego,nak bajet cool sangat dulu.aku pon sakit ok dulu.ko sycho jiwa saya.saya hari2 nangis balik keja kena marah dengan awak.tapi sorry.jiwa saya sakit sangt.so saya cakap kita kawan.

but hafis faham.hafis post tudung dekat i tau.i simpan hafis.i malu nak pakai.tudung nie buat saya rindu awak yang suka marah saya.sekarang dah lost contact dengan hot dog tue.tapi still miss him.

SAYA AKAN CARI AWAK BALIK!!!!!

gurl kadang2 tak suka dengan guy yang buat cool and bajet sngat depan gurl.sory hafis.saya tukar no sebab tak mahu ingat awak.tapi hari nie saya ingat balik.plezz contact me if you terbaca entry nie.